Door de jaren heen hebben we een trotse groep boeren om ons heen verzameld die kaas voor ons maken. Deze boeren zijn speciaal geselecteerd omdat zij een hoge en constante kwaliteit kunnen leveren. Het unieke aan boerenkaas is dat elke boer zijn eigen verhaal, smaak en specifieke eigenschappen heeft. Juist daarom hebben we voor elk wat wils!
Stolwijker boerenkaas
Hoewel Stolwijker geen beschermde (merk)naam is in Nederland, is het wel een erg bekende kaasnaam die veel herkenning bij consumenten oproept. Wij verkopen Stolwijker kazen van diverse boeren, voornamelijk afkomstig uit het Groene Hart. Deze kazen zijn beschikbaar in zowel 16 als 20 kg formaat en zowel als Stolwijker als Pikante Stolwijker.
BoerderijParels
In de loop van de jaren is de herkomst van producten steeds belangrijker geworden. Daarom hebben we per boer een speciaal ‘BoerderijParel’ etiket laten maken. Op dit etiket staat een foto van de boerderij waar de kaas wordt gemaakt en een kort verhaaltje over wat kenmerkend is voor deze boerderij.
Boerderijkaas Vivaldi 30 kg
Onze mini-jumbo’s worden gemaakt door boer Noordam uit Hellouw. Door het grotere formaat rijpen de kazen langzamer en zijn ze heerlijk smeuïg. De kazen zijn verkrijgbaar in een belegen (6 maanden) en een extra belegen variant (1 jaar).
Boerenambacht 65 kg
Deze ‘grote jongens’ worden gemaakt door boer Jos v/d Geest uit Oud Ade. Voor het maken, verzorgen en verkopen van deze kazen zijn spierballen wel nodig! Door zijn unieke grootte rijpen de kazen langzaam, waardoor ze hun smaak optimaal kunnen ontwikkelen. Na circa 7 maanden rijping krijgt de kaas kristalletjes en is deze onweerstaanbaar lekker!
BGO 20 kg
De BGO is een unieke boerenkaas van maar liefst twee jaar oud. Slechts twee geselecteerde boeren maken deze kazen, wij verkopen ze van familie v/d Poel uit Rijpwetering. De BGO wordt alleen in de zomerperiode gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Door zijn grootte zijn de kazen nog snijdbaar, wat uniek is voor producten van deze leeftijd. De BGO is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food.
Boeren Leidse
Boeren Leidse is een magere boerenkaas die al eeuwenlang op traditionele wijze gemaakt wordt. De kaas wordt gemaakt van afgeroomde koemelk met komijn, en het zuivel is wat droog en korrelig. De kaas is te herkennen aan het indrukmerk van de gekruiste sleutels. Onze boeren Leidse wordt gemaakt door boer Heemskerk. Wij zijn ook één van de leveranciers van de 1-jarige boeren Leyden met Slow Food erkenning.
Boerderijkruiden
Veel van onze kruidenkazen worden gemaakt door boer Slob uit Giessenburg. Deze kaas staat bekend om zijn boterzachte zuivel, wat heerlijk is in combinatie met de verschillende soorten kruidenmixen. Onder andere de volgende soorten zijn beschikbaar: fenegriek, brandnetel, mosterd, 3 kruiden, 5 kruiden, ui-knoflook-paprika, Italiaans, truffel, peper, knoflook en chili. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Wilde Weide BIO
Wilde Weide wordt slechts op enkele geselecteerde boerderijen in Nederland gemaakt. Om een biologische, rauwmelkse kaas te maken moet uitermate hygiënisch en secuur gewerkt worden. Wilde Weide kaas is beschikbaar in alle leeftijden, evenals een variant met komijn en een variant met fenegriek.
Boerenkaas overigen
Naast bovengenoemde boeren- en boerderijkazen zijn er nog talloze andere specialiteiten verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan diverse soorten met minder vet, minder zout, kruidensoorten etc. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Onderscheid boeren- / boerderijkaas
We hebben onderscheid in boerenkaas als boerderijkaas (rauwmelks of gethermiseerd). Dit staat ten allen tijde vermeld op het betreft etiket en in de artikelomschrijving. Hierin kan naar wens een selectie worden gemaakt, ons advies is daarin altijd te kiezen voor de smaak die bij u past.